Μονστέρα

Στη φύση είναι επίφυτο με εναέριες ρίζες, δηλαδή αναπτύσσεται πάνω σε κορμούς ή κλαδιά άλλων φυτών χωρίς όμως να παρασιτεί. Επίσης στο φυσικό της περιβάλλον ανθίζει. Το άνθος της μοιάζει με του σπαθίφυλλου αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο σε φυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρα. Στο φυσικό της περιβάλλον μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 20 μέτρα με μεγάλα, γυαλιστερά, καρδιόσχημα φύλλα με πολλά σκισίματα που μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος τα 80×100 εκατοστά. Παρόλο που στη φύση μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη, καλλιεργούμενη σε γλάστρα φτάνει τα 2 με 3 μέτρα. Αναπαράγεται με σπόρους. Τα νεαρά φύλλα δεν έχουν καθόλου σκισίματα ενώ όσο μεγαλύτερο σε ηλικία είναι ένα φύλλο τόσο περισσότερα έχει. Απαιτεί αρκετό χώρο, πλούσιο και ελαφρύ χώμα και πιθανόν στήριξη όταν μεγαλώσει αρκετά. Αντέχει και σε σχετικά χαμηλό φωτισμό αλλά προτιμά αρκετό φώς όχι όμως άμεση έκθεση στον ήλιο. Ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι 20-30o C. Μπορεί να αναπτύσσεται και σε θερμοκρασίες ως 13ο C ενώ παγώνει στους 0ο C. Λίπανση κάθε 15 μέρες.

Επιστημονικό όνομα: Monstera deliciosa

Καταγωγή: Μεξικό, Παναμάς

Χαρακτηριστικά

Φώς: Αντέχει και σε χαμηλή ένταση φωτός αλλά προτιμά αρκετό φως

Νερό: Αρκετό

Μέγεθος γλάστρας: 17cm

Ύψος: 50cm

Εσωτερικού χώρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης

Θερμοκήπια ΑΘΗΝΑ Μετάβαση στο περιεχόμενο
Επισκόπηση απορρήτου
Θερμοκήπια ΑΘΗΝΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

3rd Party Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.