Ρίγανη

Πολυετές ποώδες φυτό ιθαγενές της Μεσογείου. Η ελληνική ρίγανη θεωρείται μια από τις καλύτερες του κόσμου. Απαιτεί ηλιόλουστο χώρο για να αναπτυχθεί σωστά και ελάχιστο νερό. Σπάνια χρησιμοποιείται σαν αφέψημα κατά του βήχα με πολύ καλά, όμως, αποτελέσματα. Είναι το βασικό καρύκευμα των χωρών της Μεσογείου και βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Η συλλογή της ρίγανης γίνεται κατά την ανθοφορία της το καλοκαίρι. Τα άνθη και οι βλαστοί απλώνονται ώστε να ξεραθούν και έπειτα τρίβονται και κοσκινίζονται.